A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 ifjúsági tagozata arra kéri a Corvinus Egyetem vezetését, hogy Schmitt Pál doktorijának vizsgálatához hasonló eljárást indítson Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban. Az U21 ugyanakkor a Magyar Külügyminisztériumot is felkéri, hogy a Panamai Állami Egyetemtől hivatalos formában kérjen igazolást arról, volt-e Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Az U21 a Panamai Nagykövetséget is megkeresi az ügyben, hogy megtudja, komolyan vehető-e a Panamai Állami Egyetem hallgatói tagnyilvántartása.

 

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagjait Bokros Lajos képviselőjelöltté válásának idején arról tájékoztatta, hogy doktorija megírása előtt egy évig a Panamai Állami Egyetemre járt, ahonnan ösztöndíjat is kapott. Ezt a lehetőséget saját elmondása szerint úgy nyerte el a közgazdász, hogy félév alatt megtanult spanyolul felsőfokon, miközben korábban semmit nem tudott a spanyol nyelvről.

Ezt követően egy évig járt a Panamai Állami Egyetemre, majd megírta „A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről” című doktoriját. A dolgozat 56 tételből álló irodalomjegyzékében több mint 40 spanyol nyelvű található, több mint 35 szerzőtől. Ez azt jelenti, hogy Bokros Lajosnak 100 százalékos találati arányt feltételezve minimum 35-40 olyan művet kellett elolvasnia, kijegyzetelnie, megértenie, amelyet a legmagasabb színvonalú szaknyelven írtak. Ha olvasott olyan műveket is, amelyek nem illettek a szakdolgozatába, akkor ennél a számnál jóval több szakmai anyagot kellett áttekintenie. Mindössze egyetlen év alatt. Az U21 megkérdezett több évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvtanárokat, hogy találkoztak-e valaha pályájuk során hasonló nyelvtehetséggel. A válasz egyértelmű nem volt. Mint elmondták fél év alatt maximum egy úgynevezett inkompetens nyelvtudást lehet megszerezni nem anyanyelvi területen. A kompetens nyelvtudás eléréséhez több év szükséges, ezen túl pedig magas szintű szakirodalom olvasásához újabb évek kellenek. Az U21 gyanúja azután érte el a kritikus szintet, hogy a napokban egy levél került a birtokába a Panamai Állami Egyetem Oktatási Hivatalától, miszerint soha nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Bokros Lajos erre a levélre úgy reagált, nem tehet róla, hogy rendetlen a Panamai Egyetem. Mindez olyan erőssé tette az U21 tagjainak gyanúját, hogy megrendült a bizalmuk Bokros Lajos doktorijának a hitelességében.

Ezért arra kérik a Corvinus Egyetem vezetését, hogy vizsgálják meg, vajon Bokros Lajos valóban maga írta-e a doktoriját? A Magyar Külügyminisztériumot pedig arra kéri az U21, hogy hivatalos formában kérjen igazolást a Panamai Állami Egyetemtől, hogy járt-e hozzájuk Bokros Lajos? Az U21 a Panamai Nagykövetséget is megkeresi, hogy megtudja, olyan komolytalan-e az intézményük, amelynek még a hallgatói tagnyilvántartása sem tekinthető hitelesnek?

Az U21 emellett saját eszközeivel is mindent megtesz az igazság kiderítése érdekében. A JESZ tagjai már megtapasztalhatták saját bőrükön, hogy mennyit ér Bokros Lajos szava. Amikor például azt állította soha nem volt tagja az MSZP-nek, majd később aláírásával együtt előkerült a belépési nyilatkozata. A JESZ jogelődjének az MDF-nek szintén aláírásával vállalta, hogy amennyiben visszahívja a Közösség, visszaadja a mandátumát. A Közösség visszahívta Bokros Lajost, ő pedig nem jött haza. Hát, ennyit ér Bokros Lajos szava. Ezért az U21 ingyen hívható zöld számot indít és arra kéri a szem és fültanukat jelentkezzenek és osszák meg tapasztalataikat Bokros Lajos szavahihetőségéről. Ugyanezen célból egy e-mail címen is várjuk a jelentkezőket. Az U21 ugyanakkor vállalja, hogy a legteljesebb mértékben tiszteletben tartja a bejelentők anonimitását. Az U21 tagjai mindezt azért teszik, mert azt látják, hogy Bokros Lajos bizonyíthatóan már kétszer nem mondott igazat, ráadásul úgy vitt el, egy a Közösség által megszerzett európai uniós képviselői mandátumot, hogy köszönet helyett több száz milliós adósságot hagyott hátra.

Ingyenesen hívható zöld szám: 0680204431

E-mail: bokrosforrodrot@jesz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://antibokros.blog.hu/api/trackback/id/tr594804695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása